Rekisteröidy Kirjaudu sisään

TREn vinkit Helsinki Design Weekille

Seuraavat kymmenen päivää ovat pullollaan mielenkiintoista ohjelmaa, kun Helsinki Design Week pyörähti käyntiin! Tämän vuoden teemana Pohjoismaiden suurimmassa muotoilutapahtumassa on Trust eli luottamus.

Helsinki Design Week pitää sisällään muun muassa näyttelyitä, seminaareja, avoimia ovia ja muotinäytöksiä, ja mikä parasta, suurimpaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy! Tässä meidän poiminnat tapahtumista, joita et ainakaan halua missata!

Pink Space -tilateos / Fanni Suvila & Taika Mannila
to 6.9. - to 13.9. Jackie-baarissa

Pink Space on Fanni Suvilan ja Taika Mannilan suunnittelema kokemuksellinen installaatio ja tilateos. Vaaleanpunainen tila herättää tunteita, parantaa elämänlaatua ja tekee ihmeitä Instagram-tilillesi. Mene ja nappaa täydellinen kuva itsestäsi!


Kuva:  Fanni Suvila ja Taika Mannila

TRE Salon avoimet ovet
pe 7.9. klo 1618

Nyt on tilaisuutesi tulla tutustumaan meidän uuteen intiimiin by appointment only showroomiin ja myyntitilaan Aleksanterinkadun Väinämöisenlinnaan! Vierailu tilassa on elämys: upea jugendtila on sisustettu Suomen kiinnostavimmilla designtuotteilla ja taiteella.
 

Design Market
lasu 8.9.9. klo 1118

Pohjoismaiden suurimmasta varastomyyntitapahtumasta ostat aiempien sesonkien tuotteita ja prototyyppejä edullisin hinnoin noin 200 myyjältä. Samaan aikaan Kaapelitehtaalla voi tehdä löytöjä myös New Marketissa, Print Marketissa ja We Jazzin tuottamassa Vinyl Marketissa, jotka järjestetään osana Design Marketia.


Kuva: Iiris Heikka

Myssy x TRE - Crafts with the Grannies
ma 10.9. klo 1719 ja la 15.9. klo 1014

Tule kutomaan ikioma Myssy tai valmistamaan tupsu TREn ja Myssyfarmin työpajaan! Maanantain työpajassa pääset neulomaan Myssymummojen opastuksella oman Myssysi. Ilmoittaudu työpajaan täältä. Lauantain Tupsutyöpajaan voit tulla ilmoittautumatta. Tupsutyöpajassa myös perheen pienimmät pääsevät valmistamaan tupsun omaan Myssyyn tai vaikka avaimenperään!
 

Design Diplomacy 2018 - Slovakia
ti 11.9. klo 1416

Design Diplomacy -keskustelut avaavat ovia 13 suurlähettilään residenssiin. Slovakian suurlähetystön asuinrakennuksessa slovakialainen graafinen suunnittelija Boris Meluš kohtaa Design Diplomacy -korttipelin merkeissä TREn perustajan ja toimitusjohtajan Tanja Sipilän. Tapahtumaan on paikkoja rajoitetusti ja sinne tulee rekisteröityä ennakkoon.
 

Lasten Viikonloppu
la 15.9. - su 16.9. klo 1016

Suvilahden Kattilahalli muuttuu kuvittaja Leena Kisosen luomaksi taikametsäksi koko perheen Lasten viikonlopun ajaksi. Lasten viikonloppu on täynnä hauskoja työpajoja, ja lisäksi alueelta löytyy pop-up leikkipuisto ja Little Market, jossa lastentuotteita valmistavat brändit myyvät mallistojaan.

 

Muotoilu valtaa Clarionin hotellit

Myös Helsinki Design Weekin virallinen yhteistyökumppani Clarion juhlii muotoilua erilaisin tapahtumin 16.9. saakka. Sekä Clarion Hotel Helsingin että Clarion Hotel Helsinki Airportin auloista löytyy 6.9.6.10. Clarion x TRE Design shop. Pop-upista ostat vastuullisesti tuotettuja tuotteita, jotka on valikoitu Helsinki Design Weekin Trust-teemaa ajatellen.

Molempien Clarion-hotellien aulatiloissa pääset myös istahtamaan 6.9.16.9. Balance Lounge Audio Chair -äänituoleihin. Rentoudu luonnon ääniä kuunnellen Esa Vehmasen suunnittelemassa ja Pure Designin ja WWF:n toteuttamassa tuolissa. Lisäksi Jätkäsaaren Clarion Hotel Helsingin aulatiloissa voi tutustua 11.9.11.10. Baswaren kansainvälisen nuorille taiteilijoille suunnatun taidekilpailun finalistiteoksiin, kun The Art of Basware -näyttely täyttää hotellin aulatilat.

 

Rento kohtaamispaikka meren äärellä


Kuva: Bar Salli

Vanha majakkalaiva Vinga rantautuu viikoksi 10.-17.9. Kauppatorin laidalle, Lyypekin laituriin. Laivassa oleva Bar Salli toimii viikon ajan rentona kohtaamispaikkana meren äärellä niin festivaalivieraille kuin kaikille muillekin kello 16 jälkeen. Designmuseon ja Helsingin kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettu kohtaamispaikka toimii myös festivaalin infopisteenä. Bar Sallin kaikille avoimia avajaisia vietetään maanantaina 10.9. klo 18.Merkitse kalenteriisi myös nämä Helsinki Design Weekin tapahtumat!

WST:n second hand muodin pop-up tapahtuma Marimekko x WST Second Hand Pop-up Shop 6.12.9. Marimekon Forumin myymälässä.

R/H Studion printtinäyttely Marketissa 6.15.9.

Fiskarsin kesäkoti -näyttely on avoinna vielä Helsinki Design Weekin ajan. Näyttelyssä yhdeksän muotoilijaa esittää omat näkemyksensä ihailemiensa taiteilijoiden kesäkodeista.


Kuva: Double Happiness
 

Vuoden nuori muotoilija 2018 -palkitun puuseppä Antrei Hartikaisen palkintonäyttely Lokal Plus -tilassa 16.9. saakka.

Made by Choicen yhdessä Mikko Laakkosen ja Andreu Carullan kanssa luoma Design diplomacy -mallisto on esillä Lonnan saarella 11.15.9.

PechaKucha Nightissa 11.9. kuulet inspiroivia, naurattavia, liikuttavia ja jännittäviä puheenvuoroja luovilta tekijöiltä.


Kuva: Aino Huovio

Hattubrändi éNin hattutehtaan avajaiset tiistaina 11.9.

Rakkautta & Anarkiaa x HDW: Filming Fashion - Muodikkaita leffailtoja 12.9. ja 14.9. Vivienne Westwoodista ja Alexander McQueenistä kertovien dokumenttielokuvien parissa.


Kuva otettu ennakkonäytöksessä näytettävästä leffasta McQueen.

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare 12.16.9. Messukeskuksessa.

Poiatin showroomilla Muotoilun kuriositeettikabinetissa 13.15.9. esitellään Antrei Hartikaisen Poiatille suunnittelema uusi kaappikokoelma ja Katriina Nuutisen uusi lasikokoelma.

Finarten uusi Global Spirit -mallisto on nähtävänä ja koettavana pohjoismaisessa buduaarissa 14.15.9.

Muun muassa taiteilijoista, koodareista, matemaatikoista, graafisista suunnittelijoista ja kirjailijoista koostuvan taiteilijaryhmä teamLabin näyttely äskettäin avautuneessa Amos Rex -museossa. Näyttely kestää 6.1.2019 saakka.

 

Kansikuva: Kuudes

Takaisin TRE Editiin