TREläisten suosikit - Vilja, TRE Store
1. Nikari Arte Culture saunajakkara 384 €. Valmistettu Suomen Fiskarsissa – Tämä jakkara oli ollut haavelistallani jo useamman vuoden, kunnes nyt vihdoin ostin sen uuden kodin kylpyhuoneeseen. Arte Culture on täydellinen tuote: Aamu Songin ja Johan Olinin kaunis muotoilu yhdistyy Nikarin taidokkaaseen käsityöhön ja lopputuloksena on kodin monitoimi-ihastuttaja. Saunajakkara löytää nimestään huolimatta paikan myös makuuhuoneesta päiväpeitteen laskupaikkana, tai olohuoneesta ylimääräisenä vierasjakkarana. Perinteisestä suomalaisesta saunapallista muotoonsa lainannut jakkara tuo sisustukseen samanlaisen lämpöisen fiiliksen kuin mummolan perintökaluste.


2. About Vija housut 75 €. Valmistettu Liettuassa – Ostin nämä villahousut puolipakolla yhtenä lauantaina, kun olin tullut liian tiukoissa farkuissa töihin. Puolen päivän aikaan en pystynyt keskittymään enää muuhun kuin farkuissani selviytymiseen, joten hädissäni tempaisin Vija-housut rekistä. Onneksi tempaisin! Tuon lauantain lisäksi Vijat ovat muuttaneet hyväksi monta muuta päivää. Paitsi mukavat, nämä housut ovat myös tyylikkäät ja niissä on ihanasti vähän vintagefiilistä. Olen tullut Vijoissani töihin uudestaankin, sellaisina päivinä kun olisi vain halunnut jäädä sänkyyn ja päällystää itsensä pehmeillä asioilla, mutta oikeasti joutuu menemään töihin näyttämään skarpilta ja järkevältä ihmiseltä.


3. Osmia Bergamotti nestesaippua 9,90 €. Valmistettu Helsingin Herttoniemessä – Vannon kaikkien hyväntuoksuisten, laadukkaiden ja kauniiden siivous- ja peseytymistuotteiden nimeen! Ne tuovat arkeen pieniä luksushetkiä. Bergamotti-nestesaippua tuoksuu himpuran hyvältä ja sopii käytettäväksi sekä käsien, että vartalon pesuun. Lisäksi pullo on kaunis, joten sen voi ottaa uusiokäyttöön kun nestemäinen bergamottitaivas on päässyt loppumaan. Tämä on myös oiva vieminen kyläreissulle, sillä luksusnestesaippua tulee varmasti lahjan saajan käyttöön.


4. Keski-Pomppu Under the Boughs Hoops korvakorut 135 €. Valmistettu Helsingissä – Oikeastaan olisin voinut nimetä suosikikseni minkä tahansa korun Keski-Pompulta. Tämän merkin korujen myötä minusta kasvoi koruihminen, ja ymmärsin millainen fiilis on, kun joku koru tuntuu ihan omalta. Keski-Pompun koruista löytää jotakin uutta aina kun niitä katsoo tai tunnustelee, koen ne moniulotteisiksi ja inspiroiviksi. Pidän näitä koruja kotona esillä vaikken niitä käyttäisikään, sillä ne ovat itsessään niin kauniita.


5. Karhea
 Mansardi 5 riippuvalaisin 269 €. Valmistettu Suomen Turussa – Ammattini- ja sisustusharrastukseni ansiosta näen paljon vanerista tehtyjä valaisimia. Mansardi kiinnitti huomioni poikkeuksellisen hienolla muotoilullaan. Mansardikaton rakenteesta inspiroituneessa muodossa on jotakin ajatonta ja mannermaista. Tällaisen valaisimen voisi kuvitella bongaavansa tanskalaisesta vintageliikkeestä. Rakastan tapaa jolla valaisin on viimeistelty, liitokset eivät ole pakollinen piilotettava paha, vaan olennainen osa Mansardin muotoa ja rakennetta. Olisipa kodissani tälle paikka!