Pikkujoulut Viking Grace -laivalla

Firman pikkujoulubileitä ei jätetä väliin, vaikka niiden järjestäminen venyisikin kesäkuulle asti. 

TREn pikkujouluja vietettiin Viking Linen uusitulla, vihreitä arvoja kunnioittavalla Viking Grace -laivalla. Itämeren hiljaisin laiva käyttää ensimmäisenä matkustajalaivana maailmassa polttoaineenaan tuuliapupropulsiojärjestelmää, joka on moderni versio lähes sata vuotta sitten tehdystä keksinnöstä. 

Viking Grace on näin ensimmäinen hybridialus, joka liikkuu yhdistelmällä tuulityöntövoimaa ja vähäpäästöistä LNG:tä (nesteytettyä maakaasua). Kuulostaa hyvältä meidän korviin!

Laivan upeat sisätilat on puolestaan suunnitellut sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. Uusitussa laivassa on nyt asiakkaiden toiveesta entistä enemmän tilaa muodille, viineille ja samppanjalle.

Tervetuloa seuraamaan tätä pientä kuvatarinaa pikkujoulureissustamme.

Skandinaavisesta keittiöstä ammentava buffet-menu rakentui Pohjolan puhtaista raaka-aineista ja raikkaan rehellisistä mauista.  

Jäimme pohtimaan laivan buffetin viehätystä. Onko se siinä, että tällaista yltäkylläisyyden tunnetta harvoin pääsee kokemaan?

 

 

Tämä risteily ei tehnyt kuin pienen pysähdyksen Tukholmassa, mutta laivassa kyllä riitti virikkeitä. Takakannelle avautui mielettömän iso aurinkoterassi, jossa risteilykansa kylpi auringossa. Tax Free-myymälä tarjosi shoppailumahdollisuuksia, eikä kenenkään kotiväki jäänyt ilman tuliaisia.

 

 Koko risteilyn huipennus oli kuitenkin ehdottomasti kylpylähemmottelu. Valkoisiin kylpytakkeihin kääriytyminen aiheutti välittömän rentoutumisefektin. 

Laivan kylpyläosasto oli varustettu ihanilla porealtailla ja kylmähuoneella, jossa lämpötila on aina pakkasen puolella. Lisäksi osastolta löytyi perinteisen saunan lisäksi yrttisauna. Kylpyläosaston suurista ikkunoista saimme ihailla Itämeren saaristoon avautuvia upeita näkymiä. Kylpylässä olisi voinut hemmotella itseään erilaisissa hoidoissa, mutta me päätimme nauttia vain toistemme seurasta.

 

 

Pikkujoulut saatiin päätökseen, kun 22 tunnin päästä me väsyneet, mutta onnelliset matkailijat rantauduimme takaisin Turun satamaan. 

TREn väki kiittää Viking Linea lämpimästä yhteistyöstä. 

 Tutustu Viking Grace -laivaan