Sustainable Friday – kestävä vaihtoehto kulutuskarkeloille

Black Friday -hurmoksen ja joulun lähestyessä tulee mietittyä sitä ristiriitaa, joka helposti syntyy vastuullisuuden ja lisääntyvän kuluttamisen välillä. Klarnan teettämästä tuoreesta tutkimuksesta ilmenee, että kaksi kolmasosaa (61,5 %) suomalaisista kuluttajista pitää tärkeänä, että heidän ostamansa tai saamansa tavarat on tuotettu kestävästi.

Hurraa, sanomme me ja luonto! Valveutuneet kuluttajat viettävätkin perjantaina Älä osta mitään -teemapäivää, joka kulutushysteriaan antautumisen sijaan haastaa pohtimaan omia kulutuspäätöksiä ja niiden vaikutusta ympäristöön.


Myös moni vähittäiskaupan yritys laittaa hanttiin kulutuskarkeloille. Hakola osallistui maanantaina Suomen ensimmäiseen White Monday -päivään, jolla yritys halusi nostaa esille jo tuotettujen tavaroiden ja materiaalien käyttöiän pidentämistä kiertotaloushenkisesti. Artek Helsinki -myymälässä vietetään Black Fridayn sijaan Blue Fridayta, jolloin alennusten sijaan päivän tuotto lahjoitetaan Itämeren suojelutyöhön. Myös hiljattain hiilineutraaliuuteen sitoutunut verkkokauppajätti Zalando haluaa kannustaa kuluttajia tekemään kestävämpiä valintoja Cyber-viikon ja Black Fridayn aikana. Vaihtoehtoja on monia.Mikä sitten on järkevin vaihtoehto? Täysi boikotointi vai tavarakekojen tarjoaminen? Vai jotain siltä väliltä? Myönnettäköön, että pysyäksemme hengissä niin meidän kuten muidenkin vähittäiskaupan yritysten on pystyttävä hyödyntämään sesongit maksimaalisesti – joulusesongin myynti kun on helposti puolet koko vuoden myynneistä.

On myös pakko tunnustaa, että meistä asiakkaiden ilahduttaminen alennuksilla on kivaa! Tärkeintä meille on kuitenkin tarjota kestäviä valintoja ja ensisijaisesti kannustaa kuluttajia ostamaan harkiten. Siksi vietämmekin perjantaina Sustainable Fridayta, jonka kunniaksi olemme koonneet yhteen luonnon kannalta kestäviä ja vastuullisia brändejä.

Saat valituista tuotteista -10% alennuksen verkkokaupassa, Mikonkadun TRE Storessa ja TRE Triplassa. Alennus on voimassa perjantaista maanantaihin 29.11.-2.12. Katso tästä kaikki brändit ja klikkaa ostoksille.


Hauskaa ja vastuullista shoppailua! <3

 

Kuvat: HAVU, Mainio x Pure Waste, Meribottles