Rekisteröidy Kirjaudu sisään

Senja Cosmetics – superfoodia iholle Suomen luonnosta

Haluaisitko päivittää kosmetiikkapussisi sisällön ihollesi ja ympäristölle ystävällisempään suuntaan? Sekä luonnonkosmetiikan kysyntä että suomalaisten luonnonkosmetiikkamerkkien määrä on ollut viime vuosina kasvussa. Vaihtoehtoja perinteiselle kosmetiikalle onkin helppo löytää myös ihan koti-Suomesta. Yksi niistä on hehkutettu uutuus Senja Cosmetics.

 

Viime vuoden syksyllä lanseerattu uusi kotimainen kosmetiikkamerkki Senja Cosmetics syntyi merkin perustajan Senja Parkkisen intohimosta kosmetiikkaa kohtaan. Parkkinen työskenteli aikaisemmin ison kosmetiikka-alan yrityksen markkinointiosastolla, mutta tuotteet eivät olleet sellaisia, joiden takana hän olisi voinut seistä.


Senja Parkkinen

“Kun äitini kuoli syöpään, aloin miettimään enemmän kemikaaleille altistumista. Meillä on Suomessa upeita pohjoisen marjoja ja yrttejä, joita ei kuitenkaan hyödynnetä kosmetiikassa niin paljon kuin voisi. Halusin kehittää niistä tehokkaita vaihtoehtoja”, Parkkinen kertoo.

Senja Cosmetics ihonhoitosarjasta löytyy viisi ydintuotetta, jotka jokainen tarvitsee ihon hoitoon. Sarjan puhdistusöljyllä ja -vaahdolla ihon saa kaksoispuhdistettua – ensin öljyllä ja sitten vaahdolla. Kaksoispuhdistus on tuttua myös nyt pinnalla olevasta korealaisesta ihonhoitorutiinista. Puhdistus viimeistellään ravitsevalla hoitovedellä ja oman ihon tarpeiden mukaan valitulla kevyemmällä tai täyteläisemmällä voiteella.

 

Sarjan tuotteet on pakattu kauniin tummanvihreisiin pakkauksiin. Tuotteiden käytännöllinen numerointi helpottaa ihonhoitorutiinia ja muistuttaa, missä järjestyksessä tuotteita kuuluu käyttää. Tulet myös taatusti ihastumaan tuotteiden kevyen marjaisaan tuoksuun ja miellyttävään koostumukseen, sekä iholle jäävään pehmeään tunteeseen.

 Sleek Cheek puhdistysöljy 39 €

 

Senja Cosmeticsin aktiiviset ainesosat tulevat Suomen luonnosta


Vegaanisten ja 100 % luonnollisten ihonhoitotuotteiden kaikki aktiiviset ainesosat ovat suomalaisia. Siksi tuotteista ei löydy esimerkiksi jojobaöljyä tai aloe veraa, vaan kotimaisia raaka-aineita kuten koivunmahlaa, tupasvillaa, nokkosta ja mustikkaa. Ravitseva koivunmahla onkin hyvä kotimainen vaihtoehto kosmetiikassa yleisemmälle aloe veralle. Lyhyt kasvukausi saa kasvit varastoimaan itseensä mahdollisimman paljon ravinteita, jotta ne selviävät talven yli. Tämän ansiosta kasvit ovat täynnä antioksidantteja ja vitamiineja, ja ne ovat tehokkaita ihonhoitotuotteiden raaka-aineita.

Aktiivisten ainesosien lisäksi tuotteissa on apuaineita, joiden päätehtävä on pitää kosmetiikkatuote stabiilina, turvallisena ja miellyttävänä käyttää tuotteen elinkaaren ajan. Ilman apuaineita esimerkiksi voiteita eli emulsioita ei olisi markkinoilla, ja vettä sisältävät kosmetiikkatuotteet eivät säilyisi muutamaa viikkoa pidempään jääkaapissakaan. Tuotteiden stabiilina pitämiseksi käytetään esimerkiksi emulgaattoreita, paksunnosaineita, pH-säätäjiä ja säilöntäaineita.


Cotton Cloud puhdistusvaahto 29 €


Nordic Nectar hoitovesi 29 €

 

Mustikka
Villit mustikat ovat täynnä antosyaaneja, flavonoideja, vitamiineja ja mineraaleja. Lisäksi mustikoilla on voimakas antioksidanttinen vaikutus ihoon, eli ne voivat auttaa ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista. Mustikka suojaa ihoa, kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä, vähentää tulehdusta ja auttaa ihoa palautumaan UV-säteiden haitallisista vaikutuksista.

Puolukka
Puolukat sisältävät flavonoideja, antioksidantteja, arbutiinia ja C-, A- ja B-vitamiineja. Sen lisäksi, että antioksidantit voivat auttaa ihon ennenaikaisen vanhenemisen estämisessä, ne suojaavat ihoa rajoittamalla ihosoluja vahingoittavien vapaiden radikaalien syntymistä. Arbutiini puolestaan kirkastaa ja vaalentaa ihoa, ja ehkäisee näin pigmenttiläiskien syntymistä.

Variksenmarja
Variksenmarjat sisältävät runsaasti vitamiineja ja muihin kotimaisiin marjoihin verrattuna eniten flavonoideja. Siksi variksenmarjat sopivat esimerkiksi anti-aging tuotteisiin. Lisäksi variksenmarjaa käytetään luonnollisena lilana väriaineena.
 

Koivunmahla
Aminohappoja ja mineraaleja sisältävä koivunmahla ravitsee, kosteuttaa ja ehkäisee pigmenttiläiskien syntymistä. Senja Cosmeticsin tuotteissa käytetään Karjalassa kerättyä sertifioitua luomukoivunmahlaa. Mahla kerätään juoksuttamalla koivun runkoon poratusta reiästä. Keruu ei vahingoita puun terveyttä.

Tupasvilla
Rämeillä ja soilla kasvavan tupasvillan varsi- ja siemenuute saa ihon tuntumaan pehmeältä.

 


Matte Magic kevyt päivä- ja yövoide 49 € 

Nokkonen
Nokkonen sisältää suuren määrän C-vitamiinia ja rautaa. Villinä kasvava yrtti rauhoittaa, ravitsee ja suojaa ihoa.

Kuusenkerkkä
Antimikrobinen ja antibakteerinen kuusenkerkkä tasapainottaa ihoa, joten se sopii hyvin rasvaiselle ja sekaiholle tarkoitettuihin tuotteisiin. Lisäksi kuusenkerkät sisältävät paljon C-vitamiinia ja antioksidantteja.

Siankärsämö
Villinä kasvava siankärsämö on voimakas antimikrobinen yrtti, joka tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa ja pienentää ihohuokosia. Perinteisesti siankärsämöä on käytetty myös esimerkiksi haavojen hoitamiseen. Siankärsämö sopii erityisen hyvin rasvaiselle ja sekaiholle tarkoitettuihin tuotteisiin.
 

Pellavansiemen
Runsaasti omega-3 rasvahappoja sisältävä pellavansiemenöljy rauhoittaa ja suojaa ihoa.

Auringonkukka
Auringonkukan siemenistä valmistetussa auringonkukkaöljyssä on runsaasti E-vitamiinia, joka toimii luonnollisena antioksidanttina. Auringonkukkaöljy kosteuttaa, kirkastaa ja tasoittaa ihoa.

 


Berry Bomb täyteläinen päivä- ja yövoide 49 €

 

Senja Cosmeticsin ihonhoitotuotteet on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Tuotteille on myönnetty suomalainen luonnonkosmetiikan FI-Natura sertifikaatti, joka toimii merkkinä kuluttajalle tuotteen puhtaasta sisällöstä ja luonnonkosmetiikan kriteereiden täyttymisestä. Senja Cosmeticsin tuotteita ei ole testattu eläimillä.

  

Teksti: Vilma Heimonen
Kuvat: Senja Cosmetics

Takaisin TRE Editiin