Rekisteröidy Kirjaudu sisään

Joko sinun kodistasi löytyy trendikästä rottinkia?

Viime vuosina rottinki on tehnyt paluuta suomalaisten koteihin. Parolan Rottingilla on pitkä historia upeiden ja kestävien rottinkituotteiden parissa, ja nyt merkin tuotteita saa myös TREstä.

 


Parolan Rottingin Klassikko-riippukeinu sopii loistavasti katetulle verannalle. Mikä olisi mukavampi paikka aamukahvin nauttimiseen?

Viime vuosina rottinki on kasvattanut jälleen suosiotaan sisustusmateriaalina. Muovista valmistetut polyrottinkituotteet laskivat aitojen rottinkituotteiden kysyntää 90-luvun lopulla. Nyt aitoa materiaalia taas arvostetaan. Rottinki tuo sisustukseen luonnollisuutta ja tunnelmaa. Rottinki on oiva valinta huonekaluihin, sillä rottinkikalusteet ovat kestäviä, kevyitä ja sietävät hyvin lämpötilan vaihtelua. Rottinkikalusteet sopivat hyvin esimerkiksi katetulle parvekkeelle tai kuistille, mutta varsinaiseen ulkokäyttöön "taivasalle" niitä ei suositella. Rottinkituotteet on hyvä suojata lumelta, sateelta ja paahtavalta auringolta. Luonnonmateriaalina rottinki on ekologinen valinta.

 

Musta rottinki on täydellinen valinta graafiseen, mustavalkoiseen sisustukseen. 

Vaikka trendikkäitä rottinkituotteita saa tällä hetkellä esimerkiksi IKEAsta, halusimme tuoda TREn valikoimiin aidon ja alkuperäiisen Parolan Rottingin. Perheyritys suunnittelee, valmistuttaa ja tuo maahan korkealuokkaisia rottinki- ja puuhuonekaluja. Parolan Rottingin tuotteiden valmistuksessa kiinnitetään erityisesti huomiota ammattitaitoon, huolelliseen viimeistelyyn ja korkealuokkaisiin raaka-aineisiin. Yrityksen tunnetuimpia tuotteita ovat jo alkuvuosina suunnitellut Lumikenkä-tuoli, Klassikko-riippukeinu ja Peacock-tuoli.

 

Parolan Rottingin Lumikenkä-tuolista voi tehdä mukavan pesän olohuoneeseen heittämällä sen päälle viltin tai taljan. 

Vuosikymmenten kokemus rottinkikalusteista

Tänä vuonna 50 vuotta täyttäneellä yrityksellä on pitkä ja perinteikäs historia. Yrityksen perustivat vuonna 1967 Toini ja Aulis Herranen. Aluksi he valmistivat rottinkituotteita omakotitalonsa kellarissa Parolassa. Vuonna 1986 yritys koki kolauksen, kun he saivat ilmoituksen, että rottinkiraaka-ainetoimitukset loppuvat, eikä tuotteita sen vuoksi voisi enää valmistaa Suomessa. Rottinki kasvaa luonnonvaraisena Indonesiassa, ja maan hallitus kieltäytyi myymästä raaka-ainetta ulkomaille, sillä he halusivat työllistää oman maansa kansalaisia. Suomessa rottinkia saa tuoda raaka-aineeksi Indonesian poikkeusluvalla vain näkövaimmaisten tuotteiden tuotantoa varten.

 

Rottinki tuo sisustukseen nostalgiaa. Materiaali herättää monille mieleen muistoja lapsuudesta. 

Toini ja Aulis päättivät kuitenkin lähteä Indonesiaan tutustumaan paikalliseen rottinkituotantoon ja etsimään yhteistyökumppania. Vaikeuksien kautta hyvä yhteistyökumppani löytyi, ja Indonesiassa valmistettuja rottinkituotteita ryhdyttiin tuomaan Suomeen. Jo alusta alkaen tehtaaseen on tehty säännöllisiä vierailuja työn ja työskentelyolosuhteiden laadun tarkkailemiseksi. Nykyisin tehtaassa on myös suomalainen tehtaanjohtaja, joka johtaa ja valvoo työskentelyä. Parolan Rottinki työllistää tänä päivänä Toinin ja Auliksen tyttären Anittan lisäksi kaksi kokoaikaista työntekijää. Yritys toimii edelleen Parolassa.

 

Rottinki keventää sisustuksen ilmettä. Nojatuolin paikalle sopii upea Peacock-tuoli. Kuva: Juliana Harkki

 

Katso täältä rottinkituotteiden hoito-ohjeet. 

 

Tule tutustumaan Parolan Rottingin tuotteisiin TREn myymälään! Mikonkatu 6, Helsinki

Tulossa pian myös verkkokauppaan!

 

Teksti: Vilma Heimonen

Kuvat: Parolan Rottinki ja Juliana Harkki

 

Takaisin TRE Editiin