Frantsila Scent Labin uudet tuoksut

Tuoksuuko sinun kesätuoksussasi mielialaa nostattava neroli, rauhoittava petitgrain tai elinvoimaa lisäävä himalajan seetri? Jos kaipaat energiaa viimeiseen työpäivään ennen loman alkua tai rauhoittavaa tuoksua juhlastressiä helpottamaan, Frantsila Scent Labin uudistuneesta valikoimasta löydät omaan öljyparfyymisi sopivat tuoksut.

 

(Muokattu 25.4.2019, Scent Lab -palvelua ei enää ole TREn valikoimassa)

“Halusimme tuoda kukkaloiston Scent Labin tuoksuihin. Täyteläisten ja ylellisten kukkaistuoksujen lisäksi joukosta löytyy raikkaita tuulahduksia. Tuoksuissa mennään ympäri maailman – niissä tuoksuvat sekä idän vivahteet, tropiikin kukat että raikas vuoristo”, Frantsilan Anna Karhu-Cormier kertoo.

Kesän uudet tuoksut Frantsila Scent Labissa

MANDARIINI
Lempeästi tasapainottavassa mandariinissa on voimakkaan makea, lähes kukkainen sitruksen tuoksu. Mandariinia käytetään perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä elämänenergian säätelyyn ja vatsan hyvinvointiin, ja ayurveda-lääketieteessä sitä on käytetty esimerkiksi unettomuuden, stressin ja iho-oireiden hoitoon.

PETITGRAIN
Petitgrain
tuoksuu raikkaan kukkaiselle ja sitruksiselle. Siinä voi aistia myös metsäisen yrttisen pohjavivahteen. Mieltä ja kehoa rauhoittavaa petitgrainia on käytetty perinteisesti rauhoittumiseen ja pahaan oloon. Petitgrain-öljy tulee appelsiinipuusta.

PIPARMINTTU
Virkistävä piparminttu auttaa keskittymään ja vilkastuttaa verenkiertoa. Piparmintun vaikutuksen voi tuntea viilentävänä ja raikastavana tuntemuksena. Lisäksi piparminttu rauhoittaa mielentilaa ja virkistää.

NEROLI
Nerolin
raikas ja hieno tuoksu täydentyy makean kukkaisilla sävyillä. Appelsiininkukkanakin tunnettu neroli rauhoittaa, lievittää pahaa oloa ja auttaa nukkumisessa. Appelsiininkukkia saatettiin aiemmin käyttää myös hääkimpuissa lievittämään hermostuneisuutta, jonka ajatus tulevasta hääyöstä aiheutti.

PALMAROSA
Makean kukkaiselle ja ruusuiselle tuoksuva palmarosa keventää oloa, vahvistaa ja kohottaa mielialaa. Tuoksu muistuttaa myös pelargonia.

LAVENTELI
Rauhoittava ja verenpainetta alentava laventeli tuoksuu raikkaalle ja hedelmäiselle. Hellävarainen laventeli tasapainottaa ailahtelevaa mielialaa ja vatsan toimintaa sekä rauhoittaa ennen nukkumaanmenoa. Terapeuttinen laventelin tuoksu on monille tuttu ja vakiintunut osaksi perinteistä kansanlääkintää.

HIMALAJAN SEETRI
Himalajan seetri tunnetaan viisauden ja voiman puuna. Raikas ja havumainen tuoksu lisää elinvoimaa, avaa hengitysteitä ja parantaa keskittymiskykyä.

RUUSU
Makean kukkaiselta ja aavistuksen mausteiselta tuoksuva ruusu kohottaa mielialaa ja tasapainottaa. Ruusuöljyä pidetään onnellisuuden ja rakkauden haihtuvana öljynä. Sen huumaava tuoksu nostattaakin aistikkaita tuntemuksia ja kiihottaa sukuviettiä.

YLANG YLANG
Huumaavan eksoottinen ylang ylang yhdistetään rakkauteen ja naisellisuuteen. Makean viettelevä ja kukkainen tuoksu tuo tuulahduksen tropiikin lämmöstä. Eksoottinen tuoksu rauhoittaa, vapauttaa ja rentouttaa.

JASMIINI
Sensuelli jasmiini hehkuu viettelyyttä ja vapautunutta seksuaalista voimaa. Kukkaisesta tuoksusta voi aistia myös teen vivahteita. Jasmiini kohottaa mielialaa, stimuloi aisteja ja auttaa syventämään tunteita. Jasmiinin tuoksu on voimakkaimmillaan auringonlaskun jälkeen, joten kukat on poimittava öisin.

RUUSUPUU
Ruusupuun
tuoksussa voi aistia makeita, puisia, kukkaisia ja hedelmäisiä vivahteita. Rauhoittava ja mieltä kirkastava tuoksu helpottaa myös päänsärkyä ja stressiä.

PATSULI
Makealle ja yrttisen maanläheiselle tuoksuva patsuli rauhoittaa, vahvistaa sekä kohottaa ja tasapainottaa mielialaa. Eksoottinen ja sensuelli tuoksu myös kiihottaa seksuaaliviettiä.

 

Öljyparfyymin eteeriset öljyt tukevat hyvinvointia

Eteeriset öljyt vaikuttavat ihmiseen monin tavoin sekä fyysisesti että psyykkisesti. Siksi niitä voidaan hyödyntää oman hyvinvoinnin tukena. Kun on löytänyt eteerisistä öljyistä omat suosikkinsa, omaa elämää voi rikastuttaa niillä monipuolisesti eri tilanteissa ja elämänvaiheissa.

“Eteerisistä öljyistä voi koostaa oman tuoksukokoelman kotiin tai matkalle mukaan. Sitrus ja havutuoksut häivyttävät aamuväsymyksen, töissä keskittymiskykyä lisää piparminttu ja rauhoittumista tukee eteeristen öljyjen äiti, hellävarainen laventeli.”

Frantsila Scent Labissa oma tuoksu luodaan tiputtelemalla pipetillä jojoba-öljyllä täytettyyn pulloon Frantsilan eteerisiä öljyjä. Sopivat tuoksut öljyparfyymiin valitaan neljän latvatuoksun, neljän sydäntuoksun ja neljän juurituoksun valikoimasta. Kätevässä roll-on pullossa olevaa öljyparfyymiä voi sivellä iholle päivän mittaan. Eteerisistä öljyistä tuoksunsa saava hellävarainen öljyparfyymi sopii myös hajuherkille ja herkkäihoisille.

Uudet, kesäiset tuoksut ovat vaihtuneet Frantsila Scent Labiin. Tule tekemään oma öljyparfyymisi TREn myymälään Mikonkadulle. Öljyparfyymi 35 € / 10 ml. Frantsila Scent Labiin voi myös ostaa lahjakortin.


Lue aikaisemmin Frantsila Scent Labista kirjoitettu juttu täältä.

 

Frantsila Scent Lab Instagramissa

@frantsilaherbfarm
#frantsilascentlab
#averypersonalperfumeoil

 

 

Teksti: Vilma Heimonen

Kuvat: Mariela ja Oskari Sarkima / La la land Creative