Rekisteröidy Kirjaudu sisään

Anna Pirkolan suunnittelemassa mattomallistossa on alati muuttuvan meren tunnelmaa

Sera Helsingin uusin mattomallisto Saaristo on helsinkiläisen suunnittelija ja stailisti Anna Pirkolan käsialaa. Mallistoa suunnitellessaan Pirkola vietti paljon aikaa saaristossa ja meren äärellä ja inspiroitui etenkin luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta.

 

 

Anna Pirkolan ja Sera Helsingin yhteistyö alkoi jo aiemmin, kun Pirkola kuvasi Sera Helsingin aiempaa mallistoa. Hän koki heti hengenheimolaisuutta yritykseen.

“Eettiset asiat ovat olleet minulle aina tärkeitä. Vaikutuin siitä, miten mieletöntä työtä Sera tekee Etiopiassa.

 

Uusin mallisto syntyi rakkaudesta mereen


Pirkolan mukaan vaikutteita suunnitteluun tulee nykyisin joka paikasta, mutta niiden prosessoiminen vaatii oman tilansa. Usein ideat pulpahtavat mieleen paikoissa, missä ei ole muita virikkeitä, kuten esimerkiksi suihkussa.

Uusi Saaristo-mattomallisto on nimetty sen syntylähteen mukaan. Pirkolan vanhemmilla on mökki saaristossa, ja hän on aina pitänyt merestä.

“Kaikki meren aallot ovat samankaltaisia, mutta kuitenkin hieman erilaisia. Siitä ajatuksesta syntyi malliston ensimmäinen Laine-matto.”

Malliston mattoihin Pirkola on tuonut alati muuttuvan meren tunnelmaa, joka on aina liikkeessä, aina erilainen ja aina rauhoittava. Käsityönä valmistettuihin mattoihin tulee sama uniikki leima, kuin jokaiseen meren aaltoon.

 

Katso mallisto täältä

Lue lisää Sera Helsingistä täältä.

 

Teksti: Vilma Heimonen
Kuvat: Katri Kapanen (Annan kuva), Anna Pirkola (maisemakuva), Sera Helsinki (mallistokuvat)

Takaisin TRE Editiin