Tiesitkö nämä 10 asiaa Hakolan sohvista?

Sohvaa valitessa mielessä pyörivät tietysti hinta, ulkonäkö ja toimitusajat, mutta lopullista valintaa tehdessä vaakakupissa saattavat painaa juuri ne pienet jutut, joista tulee oikeasti hyvä mieli. Tiesitkö nämä 10 faktaa Hakolan sohvista?

 

1. Läpinäkyvä tuotanto

Hakolan sohvat valmistetaan perheyrityksen omalla tehtaalla Jurvassa, Pohjanmaalla, jossa toimitusjohtaja Jarin voi toisinaan nähdä pakkaamassa asiakkaiden tilaamia tuotteita. Yritys on valmistanut samassa tehtaassa huonekaluja jo yli 50 vuotta. Huonekalut syntyvät Hakolalla työskentelevien ompelijoiden, verhoilijoiden, puuseppien sekä muiden paikallisten ammattilaisten yhteistyönä. Jokainen Hakolan sohva on siis kymmenien pohjalaisten osaajien yhteistyön tulos. Kun ostat suomalaiselta yritykseltä joka tuottaa omat tuotteensa, olet hyvissä käsissä myös ostotapahtuman jälkeen. Asiakaspalvelu on helppo tavoittaa, kun haluat päivittää kankaita tai kalusteesi kaipaa varaosia.

 

 

 

 

 

2. Kestävä valinta

Hakolan sohvat ovat ikuisia. Hakolan tuotteet on suunniteltu kestämään sukupolvelta toiselle. Rungot valmistetaan puuseppä Reijo Kangasniemen verstaalla Kurikassa. Rungon massiivipuu on kasvanut eteläpohjanmaalla ja se käsitellään Luopajärven sahalla. Koivuvaneri on UPM:n ykköslaatuisen vanerin sahauksessa syntynyttä ylijäämäpalaa, joka pystytään erinomaisesti hyödyntämään sohvien runkojen materiaalina.  

 

 

3. Arkeen sopiva

Suurin osa Hakolan sohvien kankaista ovat vesipestäviä, ja monien eläin- ja lapsiperheiden suosimia. Kulutusta kestävissä kankaissa ei ole käytetty myrkyllisiä viimeistelyaineita, vaan ne ovat kuiduiltaan luontaisesti likaa hylkiviä.

Eurooppalaisen standardin mukaan kankaiden kulutuksenkesto määritellään Martindale-menetelmällä. Tutkittava kangas kiinnitetään pyöreään alustaan jota hangataan standardivillakangasta vasten pyörivällä liikkeellä. Tuloksena ilmoitetaan kierrosmäärä jonka jälkeen kaksi kankaan lankaa katkeaa.

Huonekalukankaiden kulutuksenkeston voi jakaa kolmeen luokkaan:

Perusvaatimustaso: vähintään 15 000 kierrosta

Korkea vaatimustaso: vähintään 25 000 kierrosta

Erittäin korkea vaatimustaso (julkitila): vähintään 50 000 kierrosta.

Suurin osa Hakolan kankaiden hankauksenkestoarvoista vastaa erittäin korkeaa vaatimustasoa.

 

Kuva: @mantyrinne

 

4. Ekologinen ja eettinen

Hakola pyrkii käyttämään aina mahdollisimman ekologisia ja eettisiä materiaaleja. Voit valita istuintyynyihin joko untuva- tai vanutäytteen. Höyhen-untuva-kierrevanu-sekoitteen untuva tulee Lennolilta Jalasjärveltä, jolle teurasjätteenä syntyneet höyhenet hankitaan Euroopasta ja Kiinasta. Sertifikaattiin on mahdollista tutustua tarvittaessa. Lennolin Ecosoft-vanutäyte taas on kierrätysmuovipulloista tehtyä vanua. Nahkasohvien ja rahien nupukkinahat tilataan tanskalaiselta perheyritys Sorenseniltä, jolle nahka tulee teurasjätteestä. Kasviparkittu nahka tulee kotimaiselta Ahlskogilta.

 

5. Vastuullinen

Ylijäämä ja kierrätys on Hakolalla otettu huomioon tuotannon ja logistiikan eri vaiheissa. Sohvien kangaspakat käytetään loppuun ennen kuin mallisto vaihtuu ja esimerkiksi Day-nojatuolin istuimesta ylijäävästä puupalasta valmistetaan pohjat Lampi-peileihin. Yritys on myös alkanut korvata normaalisti sohvien kuljetuksessa käytettävät suojamuovit kehittämillään "kestokasseilla" jotka käytetään aina uudelleen. Tulevaisuudessa kuljetuksissa käytettävä muovi poistuu kokonaan. 

 

Lampi-peili on valmistettu Day-tuolin istuimen ylijäämäpalasta. Kuva: @susanna_vento

 

6. Aina ilmainen kotimaantoimitus

Asuitpa sitten Hangossa tai Utsjoella, hankkiessasi Hakolan sohvan (tai minkä tahansa Hakolan tuotteen) saat aina ilmaisen toimituksen mihin tahansa Suomessa.

 

 

7. Trendien huipulla

Yrityksen luova johtaja ja suunnittelija Annaleena käy tiimeineen ahkerasti messuilla ja kansainvälisillä designviikoilla tutkimassa ajankohtaisia trendejä. Kankaissa ja väreissä trendit näkyvät vahvasti, mutta ajaton muotokieli tekee kalusteista pitkäikäisiä. Hakolan kaikissa kangassohvissa ja -nojatuoleissa on kokonaan irroitettava verhoilu. Irtopäällisten hankinta koko sohvan tai nojatuolin uusimisen sijaan onkin vastuullinen tapa päivittää sisustusta. Sohvien runkomalleja on tarkoituksella rajoitetusti. Valikoimaan on suunniteltu harkitusti tarvittavat mallit, ei enempää, jotta valinta olisi sinulle helppo.

 

Annaleena Hämäläinen on kolmannen polven Hakolalainen ja yrityksen luova johtaja.

 

 

8. Ihmiseltä ihmiselle

Nuorista suomalaisista suunnittelijoista koostuva suunnittelutiimi pyrkii luomaan hyvään arkeen sopivia tuotteita. Sohvien lisäksi mallistosta löytyy kalusteita ja sisustustuotteita, jotka ovat sekä käytännöllisiä että kauniita. Kaikki sohvamallit testataan suunnitteluvaiheessa Annaleenan kotona, kahden pienen lapsen ja aviomies Tuomaksen arjen tarpeissa.  

 

 Kuva: Juliana Harkki 

 

 9. Aina tukena 

Saat Hakolalta aina apua materiaalien huoltoon ja pesuun liittyen. Ongelmatilanteissa apua ei tarvitse huudella Facebook-ryhmissä, koska Hakolan asiantunteva tiimi neuvoo miten tahrat ja vahingot voi korjata tai ehkäistä. Saat myös helposti tilattua kaikkiin osiin korvaavat päälliset, vaikka sohvamalli tai kangas ei olisi enää tuotannossa.

 

10. Kuin laittaisit rahaa pankkiin

Kun tilaat Hakolan sohvan tai muita sisustustuotteita TREstä, voit saada jopa 200 € ostosrahaa kaupan päälle. Lue lisää ostosedustamme täältä!

 

 

 

Tutustu Hakolan tuotteisiin verkkokaupassamme tai tule käymään: 

TRE Store, Mikonkatu 6, 00100 Helsinki. Katso aukioloajat täältä.

 

  

 

Hakolan kuvat: Unto Rautio, Riitta Kellosaari